Cucina tipica di Bovalino

Cucina tipica di Bovalino

mulangiani sutt'ogghiu, pasta filata cu sucu d'agnegliu, Suffrittu chi mulangiani...

Antipasto Unico e Vario
Frisa arriganata - Supprezzata Ca goccia
Capicollo - Pecurinu friscu - alivi mbitè - alici - mulangiani sutt'ogghiu.

Primi piatti
Pasta filata cu sucu d'agnegliu - Bucatini cu stoccu - Spaghetti ca lici - ciceri e tagliaregli - maccarranu ca mulangiana mbuttunati - pasta rutta chi vroccula - risu e scalora - fagiola chi pracallini - gria chi cavuli - secri e patati cu agghiu e pipi - favi e frittuli.

Secondi piatti
Baccalà frittu cu pumadoro i fileglia, Stoccu e patati ca livi i giarra, Fragahhia fritta, Pittegliuzzi i biancumangiari, Alici chini, Trighhiiozzu frittu, Tortera d'alici.

Secondi piatti di carne
Pruppetti casaroli, Suffrittu chi mulangiani, Cervella cu sucu, Sarsizzu arrustutu, Pruppettuni chinu, Rocchella a calabrisi, Ova chi micciunati.

Piatti di mezzo - contorni
Cancioffoli chini, Pittegliuzzi i patati, Juri i cucuzza fritti, broccula affucati, mulangiani chini, Pipi e patati fritti, Cavuli i juri cu limuni, pumadora i fileglia arrustuti.

Frutta - dolce
Arangi, mandarini, nespula, gerasa, racina, maluni, fica, persica, - Sammartini,Nocatuli, Pignolata, Torta ca mmanduli, Fica chi nuci, Cassata da zzita, Pastetti, Nzulla, Guta cu l''va.

da www.prolocobovalino.it

Schede correlate
Storia di Bovalino
Bovalino (RC)
Archeologia a Bovalino
Bovalino (RC)
Escursioni a Bovalino
Bovalino (RC)


Comune di Bovalino